Et lille råd til nye forældre

Som ny forælder du står over for mange problemer og spørgsmål, som du har brug for at forstå og håndtere straks. Nyfødte kommer ikke med en instruktionsbog, så her er nogle oplysninger om nogle ting, du behøver at vide om.

Badning din baby: din baby’s navlestrengsblod vil falde ned i omkring en til to uger efter de er født. Indtil det falder ud, bør du kun give din baby svamp bade. Du kan lægge en dæmper på et stykke vat eller bomuld svaber med alkohol til at hjælpe tørre navlestrengen stumpen eller blot følge din børnelæge retninger. Du kan give ham et bad i en vask eller lavvandet badekar efter stumpen falder af.

Kejsersnit levering: en kejsersnit er normalt udføres for at gøre levering sikrere for dig eller dit barn. C-sektioner kan gøres af mange forskellige grunde, herunder stalled arbejdskraft, kompliceret arbejdskraft, problemer med barnet, der kan vanskeliggøre levering eller andre problemer. Det gør ikke noget hvis du levere vaginalt eller ved en kejsersnit afsnit, du er stadig en mor med en smuk ny velsignelse.

Omskæring: En masse læger føler at der er mange fordele ved at have din baby omskåret, men det kan ikke være absolut nødvendigt. Det kan bidrage til at reducere risikoen for urinvejsinfektioner og eliminerer næsten enhver chance for peniscancer. Omskæring vil ikke forårsage nogen langsigtet følelsesmæssige problemer for dit barn.

Vuggedød (SIDS): mange undersøgelser er blevet udført vedrørende SID’ER. Selv om årsagen til SIDS ikke er helt klart defineret, er der nogle sammenhænge, der er foretaget mellem SID’ER og følgende ting:

Pigebørn er mindre tilbøjelige til at dø fra SIDS end mandlige babyer

Risikoen er større med for tidlig fødsel

Mindretal børn er mere tilbøjelige til at blive påvirket af SIDS end ikke-mindretal børn er.

Flere børn af unge, enlige mødre dør af SIDS

Rygning i hjemmet betydeligt øger risikoen for SIDS

Nogle mennesker tror at sove med din baby er okay og fortsætter med at lade deres børn sove med dem. American Academy of Pediatrics uenig med dette og siger, at der er en større risiko for VUGGEDØD i babyer, der sover med en anden person. Babyer skal sove alene i en vugge eller krybbe enten siden eller i nærheden af en voksen. Du bør aldrig sætte puder, tæpper, udstoppede dyr eller noget, der kan bringe dit barn i fare i deres seng.

De fleste børnelæger anbefaler, at babyer sover på ryggen til at mindske risikoen for VUGGEDØD. Grunden til dette er bredt debatteret mellem sundhedseksperter. Hvis du har spørgsmål kan du tale med din børnelæge. Der er ingen dumme spørgsmål, når det kommer til sundhed og sikkerhed for dit barn, så skal du ikke være bange for at bede om hjælp.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.