Hvordan vælger du din kommende støvsuger?

Er du på udkig efter en ny støvsuger men i tvivl om, hvilken en du bør vælge? Så læs med her. Før du vælger en støvsuger, kan det nemlig være en rigtig god ide at have lidt baggrundsviden om, hvad der er vigtigt i en støvsuger, og hvad du derfor bør kigge efter, når du leder efter din nye støvsuger. Typisk når en støvsuger skal vurderes, kigges der efter nogle forskellige kriterier. Det er eksempelvis støvsugerens  energiklasse, motoreffekt, hastighedstrin, lydniveau, rengøringsevne, pris og eventuelt ekstraudstyr. Grunden til at du bør kigge efter disse forskellige faktorer er, at det er super vigtigt at vælge den rigtige støvsuger. Din kommende støvsuger skal nemlig opfylde dine personlige behov, og derudover skal den matche de forventninger, som du har til den.

Hvile faktorer vurderes en støvsuger ud fra?

Som førnævnt vurderes de forskellige støvsuger ud fra nogle forskellige faktorer. Her får du lige en beskrivelse af, hvad de enkelte faktorer betyder for støvsugeren og hvorfor, de derfor er super vigtige at undersøge:

  • Energiklassen dækker over den enkelte støvsugers motorstørrelse samt dens strømforbrug hvert år. På de fleste anmeldelseshjemmesider vil en støvsuge med en rigtig god vurdering af dens energiklasse beskrives med A+++. Hvis en støvsuger har denne vurdering, betyder det, at den er billig i strøm og drift, fordi den har et lavt forbrug på 20,3 kWh, og derfor koster den kun 48 kr. om året i strøm.
  • Lydniveauet på en støvsuger er også vigtigt at undersøge, når en støvsuger skal vurderes. Lydniveauet måles i dB, hvor et større antal dB betyder, at støvsugeren larmer mere under brug. Hvis du har brug for en lille sammenligning til at forstå, hvad dB er, siges det, at en samtale mellem to voksne larmer 60 dB.
  • Rengøringsevnen for en støvsuger er naturligvis super essentiel. Her tester man både støvsugerens rengøringsevne på et tæppe samt på en hårdere overflade som eksempelvis træ.
  • Når du skal vurdere prisen af din kommende støvsuger, skal du først og fremmest tænke over, hvor meget du er villig til at investere i forhold til, hvor god din kommende støvsuger skal være.
  • Ekstraudstyr til din støvsuger kan være godt, men et kan også betyde en højere pris.

Hvilken støvsuger er ifølge testoverblikket.dk vurderet som den bedste på markedet?

Ifølge testoverblikket.dk er Electrolux EUO9GREEN UltraOne blevet kåret som den bedste støvsuger på markedet. Det skyldes formentlig dens store motor, gode rengøringsevne og lave støjniveau.